FAQ

 

NARUČIVANJE

 

Koja je minimalna količina hrane koja može da se naruči?
Minimalna količina hrane za porudžbinu je 500 dinara za kupce iz Beograda , dok za kupce iz drugih gradova iznosi 1000 dinara.

 

Kako mogu da naručim hranu?
Hranu možete naručiti odlaskom na Kontakt sekciju sajta. Pored navodjenja količine i vrste insekata, potrebno je ostaviti kontakt telefon, po mogućnosti mobilni, i e-mail adresu. Nakon narudžbine, kontaktiraćemo Vas u najkraćem mogućem roku radi potvrđivanja i dogovaranja detalja.

 

PAKOVANJE

 

Koliko insekata sadrži jedno pakovanje hrane?
Pakovanje sadrži 100 insekata, što predstavlja osnovnu količinu za naručivanje. Naravno, moguće su i različite varijante mešanja u narudžbini, ali je to najbolje dogovoriti po potrebi.

 

Kako se pakuje hrana za transport?
Sva hrana se pakuje u transparentne PVC kutije. Veličina kutije je određena količinom hrane koja se pakuje.

 

Može li hrana da se podeli u više pakovanja?
Hranu je moguće podeliti u dve ili više kutija. Potrebno je naglasiti prilikom naručivanja.

 

Da li insekti imaju hranu u pakovanju?
U kutijama se nalazi dovoljna količina hrane za 7-10 dana.

 

TRANSPORT

 

Kako se vrši preuzimanje narudžbine?
Kupci iz Beograda mogu lično preuzeti hranu. Kupci iz ostalih gradova mogu preuzeti narudžbinu poslatu autobusom, na lokalnoj autobuskoj stanici.

 

Koja je cena transporta?
Kupac plaća troškove transporta istovremeno sa vršenjem uplate za porudžbinu. Za transport autobusom potrebno je dodati 200 din preko cene porudžbine.

 

ODRŽAVANJE

 

Mogu li insekti da se čuvaju u kutijama u kojima se šalju?
Insekti mogu da se održavaju u kutijama u kojima se isporučuju, mada je preporučljivo za cvrčke da se pretresu u veći plastični kontejner, kako bi se izbegla moguća pojava kanibalizma.

 

Mogu li da ih čuvam u frižideru?
Žive insekte nikako ne treba stavljati u frižider, kao što je to slučaj sa mamcima za pecanje.
Radi se o tropskim vrstama po koje izlaganje hladnoći može biti pogubno. Najbolje je držati ih na sobnoj temperaturi (21-26C)

 

Da li je potrebno dodavanje hrane u posudu?
Nakon 4-5 dana od pristizanja paketa, preporučuje se ubacivanje manje količine dodatne hrane koja će insektima obezbediti vlagu – jabuka, šargarepa, krompir ili neko drugo voće i povrće. Novu količinu hrane možete ubacivati otprilike na svaka 3-4 dana ili ranije ako su pojeli prethodno ubačenu količinu. Od suve hrane može da se koristi plazma keks, mekinje, prezle, kukuruzno brašno ili neka druga opcija do koje je lako doći.

 

Na posudi se pojavio kondenz iznutra, da li je to problem?
Stvaranje kondenza ukazuje na povišenu vlagu u posudi, što je posledica prevelike količine vlažne hrane. Usled povišene vlage dolazi do stvaranje buđi, koja može da prouzrokuje velike probleme kako za insekte, tako i za Vašeg ljubimca.
U slučaju pojave buđi najbolje je prebaciti ineskte u drugu posudu, dobro oprati kutiju, zameniti karton od jaja i vratiti ih nazad. I naravno, ubuduće voće i povrće davati ređe.

 

PLAĆANJE

 

Kako se vrši plaćanje za naručeni paket?
Uplata se vrši na račun u banci (Banca Intesa), koji će biti obezbedjen pri potvrdjivanju narudžbine ili putem uplate PostNet-om u lokalnoj Pošti.

 

Do kada mogu da uplatim novac po narudžbini?
Novac možete uplatiti u naredna dva dana od narudžbine, ukoliko pri naručivanju nije drugačije dogovoreno. Po isteku tog roka narudžbina se smatra nevažećom. Paket se šalje tek po evidentiranju uplate. Preporučuje se uplaćivanje u filijali banke Intesa, zbog najbržeg transfera novca na račun.

 

Novac je uplaćen i potvrđeno je da je legao na račun, kada će mi stići paket?
Nakon potvrde uplate, paket se šalje istog dana, osim ako nije drugačije dogovoreno.